TUNGEBÅNDSKLIP - Information om tungebåndsklip i GA

Tungebåndet er en lille streng under tungen og fæstner tungen til mundgulvet. Hos nogle er tungebåndet for stramt og kan forhindre at tungen kan bevæge sig frit. Hos babyer kan det betyde, at de har svært ved at amme, eller sutte på flaske. Det kan give moderen smerter eller sår på brystvorterne under amning.

Behandling af stramt læbe- eller tungebånd sker ved, at lægen ved et klip fjerner det overflødige væv, som forhindrer tungen i at bevæge sig frit. Det er hos de fleste et enkelt indgreb der kan foretages umiddelbar og uden narkose. Hos større børn og anbefales dog lokal eller fund bedøvelse. Dette bliver altid aftalt med lægen først og du skal ikke møde med dit (spæd-)barn til første samtale fastende.

Men hvis dit barn skal have klippet tungebåndet i fuld bedøvelse, foregår det ved en speciallæge i anæstesiologi (narkoselæge), som kommer hos os ca. 1 gang om ugen.
Før bedøvelse skal barnet FASTE 6 timer uden mad og mælk. Indtil 2 timer før mødetid i klinikken, må barnet drikke vand og klart saftevand.

Bedøvelsen foregår ved, at barnet sidder hos mor/far, mens narkoselægen lægger en maske for barnets næse og mund. Der gives først lattergas, som gør barnet afslappet, hvorefter der gives den gas, som barnet falder i søvn af. Under indgrebet venter forældrene på gangen.
Selve indgrebet tager ca. 5-10 min.

 

 

Vi benytter cookies på denne hjemmeside
Denne hjemmeside benytter statistik cookies -Læs mere
Læs vores privatlivspolitik